poniedziałek, 20 kwietnia 2015

Brownie inaczej czyli szaleństwo na podniebieniu:)


Kajmakowe Brownie
Składniki:
* 460 g kajmaku tiramisu Bakalland
* 250 g kostki do pieczenia Kasia
* 300 g gorzkiej czekolady
* 4 łyżeczki kakao
* 2 szklanki cukru pudru
* 1 i 1/5 szklanki mąki
* 6 jajek

1. Czekoladę i Kasię rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
2. Przekładamy do miski, dodajemy kakao, cukier puder i mieszamy mikserem.
3. Do masy dodajemy partiami, ciągle mieszając, jajka i mąkę.
4. Tortownicę smarujemy Kasią i posypujemy bułką tartą.
5. 3/4 ciasta przekładamy do tortownicy.
6. Na ciasto wykładamy kajmak.
7. Całość przykrywamy kleksami pozostałego ciasta.
8. Pieczemy ok. 35 minut w 180°C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz