poniedziałek, 22 czerwca 2015

a'la tiramisu na herbatnikach


  • 200g macsarpone, 
  • 4 jajka, 
  • 50ml likieru kawowego lub kokosowego 
  • 1 szklanka cukru pudru
  • herbatniki 
  • kakao 

1. Żółtka oddzielić od białka i ubić z cukrem na białą masę.
2. Do żółtek dodać mascarpone i kieliszek likieru.
3, Następnie ubić pianę z białek i dodawać stoniowo do masy, delikatnie mieszając.
4. Herbatniki pokruszyć i wyłożyć nimi dno kielichów deserowych (możnadelikatnie naponczować kawą rozpuszczalną z alkoholem)
5. Na herbatniki wyłożyć warstwę gotowej masy, posypać kakao i znów masę, można tak zrobić kilka warstw, ostatnią udekorować kakaem
6. Przygotowany deser pwstawić do lodówki na kilka godzin do całkowitego zastygnięcia

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz