- 200g macsarpone,
- 4 jajka,
- 50ml likieru kawowego lub kokosowego
- 1 szklanka cukru pudru
- herbatniki
- kakao
1. Żółtka oddzielić od białka i ubić z cukrem na białą masę.
2. Do żółtek dodać mascarpone i kieliszek likieru.
3, Następnie ubić pianę z białek i dodawać stoniowo do masy, delikatnie mieszając.
4. Herbatniki pokruszyć i wyłożyć nimi dno kielichów deserowych (możnadelikatnie naponczować kawą rozpuszczalną z alkoholem)
5. Na herbatniki wyłożyć warstwę gotowej masy, posypać kakao i znów masę, można tak zrobić kilka warstw, ostatnią udekorować kakaem
6. Przygotowany deser pwstawić do lodówki na kilka godzin do całkowitego zastygnięcia
6. Przygotowany deser pwstawić do lodówki na kilka godzin do całkowitego zastygnięcia
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz