- 2 małe cukinie
- 1 opakowanie pomidorków cherry
- 10-15 małych pieczarek
- papryka
- cebula
- czosnek
- zioła prowansalskie
- papryka ostra
- papryka słodka
- oliwa
1. Warzywa umyć
2. Pieczarki obrać
3. Cukinie pokroić na talary lekko wydrążyć nasiona (by umieścić w nich pomidorki)
4. Cebulę pokroić na ćwiartki lub duże kostki
5. Paprykę pokroić na duże kostki
6. Ułożyć na tacce
7. Warzywa pokropić delikatnie oliwą, posypać dość obficie przyprawami i zgniecionym na prasce czosnkiem (czosnek można równieć piec w całości) i przykryć drugą tacką
8. Piec na grillu ok.15 min następnie obrócić i piec aż do miękkości (ok 10-15 min )
9. Grillowane warzywa świetnie smakują z dipem czosnkowym albo sosem tzatziki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz