piątek, 19 czerwca 2015

Gril-love a'la Sushi

Gril-love a'la Sushi czyli warzywna uczta z grilla


  • 2 małe cukinie
  • 1 opakowanie pomidorków cherry 
  • 10-15 małych pieczarek
  • papryka 
  • cebula
  • czosnek
  • zioła prowansalskie
  • papryka ostra
  • papryka słodka
  • oliwa 

1. Warzywa umyć
2. Pieczarki obrać
3. Cukinie pokroić na talary lekko wydrążyć nasiona (by umieścić w nich pomidorki)
4. Cebulę pokroić na ćwiartki lub duże kostki
5. Paprykę pokroić na duże kostki
6. Ułożyć na tacce
7. Warzywa pokropić delikatnie oliwą, posypać dość obficie przyprawami i zgniecionym na prasce czosnkiem (czosnek można równieć piec w całości) i przykryć drugą tacką
8. Piec na grillu ok.15 min następnie obrócić i piec aż do miękkości (ok 10-15 min )
9. Grillowane warzywa świetnie smakują z dipem czosnkowym albo sosem tzatziki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz