niedziela, 21 czerwca 2015

uno, duo, tres makarooono ze szpinako jest :)


  • 250 g makaronu razowego świderki
  • łyżka oliwy (do gotowania makarony by się nie kleił)
  • 250 g mrożonego szpinaku
  • 250 g mascarpone
  • 3 ząbki czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • Łyżka masła


1. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Szpinak rozmrozić na patelni i odparować nadmiar wody
3. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
4. Na patelni roztopić masło, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i chwileczkę podsmażać
5. Następnie dodać szpinak i  smażyć kilka minut od czasu do czasu mieszając
6. Do podsmażonego szpinaku z czosnkiem dodać mascarpone smażyć, aż serek się roztopi i połączy ze szpinakiem. (gdyby sos okazał się za gęsty można dodać 2-3 łyżki mleka)
7 Sos przyprawić solą i pieprzem.
8. Makaron wyłożyć na talerze i przykryć sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz