- 250 g makaronu razowego świderki
- łyżka oliwy (do gotowania makarony by się nie kleił)
- 250 g mrożonego szpinaku
- 250 g mascarpone
- 3 ząbki czosnku
- Sól
- Pieprz
- Łyżka masła
1. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
2. Szpinak rozmrozić na patelni i odparować nadmiar wody
3. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
4. Na patelni roztopić masło, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i chwileczkę podsmażać
5. Następnie dodać szpinak i smażyć kilka minut od czasu do czasu mieszając
6. Do podsmażonego szpinaku z czosnkiem dodać mascarpone smażyć, aż serek się roztopi i połączy ze szpinakiem. (gdyby sos okazał się za gęsty można dodać 2-3 łyżki mleka)
7 Sos przyprawić solą i pieprzem.
8. Makaron wyłożyć na talerze i przykryć sosem.
8. Makaron wyłożyć na talerze i przykryć sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz